Homepage AVI

Logo AVI verticaal

Versturen Afdrukken

Nieuwsbrief 4 - Aandacht voor iedereen

Logo Aandacht voor iedereen.

AVI mag doorgaan van staatssecretaris

 

 

Van de staatssecretaris mag het programma Aandacht voor iedereen doorgaan. Donderdag spreekt de Kamer hierover.

De activiteiten van het programma Aandacht voor iedereen (AVI) mogen doorgaan, schrijft staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van VWS vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het programma Aandacht voor iedereen zou drie jaar lang zorgen voor informatie en advies aan Wmo-raden en lokale en regionale belangenorganisaties. Zodat  zij een stevige gesprekspartner zijn voor gemeenten en zorg- en welzijnsaanbieders.
Omdat de transitie van AWBZ-begeleiding controversieel is verklaard, leek het erop dat alle activiteiten van het programma zouden moeten stoppen. De staatssecretaris schrijft echter dat activiteiten gericht op het versterken van de Wmo in 2012 mogen doorgaan.

Het programma is zeer verheugd met het bericht van de staatssecretaris. Natuurlijk is het de Tweede Kamer die uiteindelijk beslist. Maar wij zijn optimistisch gestemd en we verwachten dat ook de Kamer aanstaande donderdag een positief besluit zal nemen.

Over de precieze invulling van de werkzaamheden in 2012 moet het programma nog beslissen. We overleggen met VWS over aanpassingen in het programmaplan. Vanzelfsprekend houden we u hiervan op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Hans Martin Don
Programmavoorzitter